Immigració
Societat 12/09/2022

Els interns del CIE de València suspenen la vaga de fam després de la millora del menjar que reben

Encara es desconeix el resultat de l'informe elaborat pels inspectors de Sanitat sobre la qualitat dels aliments

1 min
Concentració d’activistes a 
 Favor del tancament del CIE  De València.

ValènciaEl grup de tretze ciutadans retinguts en el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors de València que dijous de la setmana passada van iniciar una vaga de fam per denunciar el mal estat dels aliments que reben i la falta d'aigua que pateixen han finalitzat la protesta.

Així ho han explicat a l'ARA portaveus de la campanya «CIE No», que han detallat que dissabte a la tarda els tretze ciutadans van prendre la decisió després de constatar una millora en l'estat dels aliments. També hi hauria ajudat el fet que divendres la conselleria de Sanitat va enviar diversos inspectors perquè supervisessin la qualitat del menjar arran de la difusió d'un vídeo que posava en entredit la bona conservació dels aliments sense que encara es coneguin els resultats dels seus informes. El que no ha millorat segons aquestes fonts és l'accés a aigua embotellada, que es mantindria en tres litres diaris per cada quatre persones –a banda de l'aigua de l'aixeta en les zones comunes.

Cal destacar que des de divendres la versió manifestada per la Policia Nacional ha estat que la setmana passada cap intern hauria rebutjat els aliments que se'ls ofereixen i que disposarien d'enregistraments de vídeo que demostrarien aquesta circumstància. En aquest sentit, aquestes fonts defensen que si un intern decidís no menjar, seria un detall que no es podria comprovar amb les imatges, però no seria menor si ho fessin tretze de les prop de quaranta persones retingudes al CIE de València.

stats