Societat 18/12/2020

Intercepten una pastera amb 23 persones prop de Cala Figuera, a Santanyí

La Guàrdia Civil ha traslladat els migrants a Palma

Ara Balears
1 min
Una de les pasteres que arribaren a Portocolom l'any passat. / ISAAC BUJ

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que aquest divendres de matinada s'ha interceptat una pastera amb 23 persones a bord al sud de Cala Figuera, a Santanyí. Fins al lloc on s'ha trobat l'embarcació s'hi han mobilitzat la Guàrdia Civil i Salvament Marítim, amb l'embarcació Salvamar Illes Pitiüses, que ha rescatat els 23 migrants.

Segons ha assenyalat la Delegació, les persones que anaven a bord de la pastera han estat traslladades a Portocolom i després a Palma. L'embarcació ha estat localitzada prèviament per la Guàrdia Civil, gràcies al radar del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE).

Amb aquesta barca, enguany ja n'han arribades 111 a les Balears, amb més de 1.400 ocupants a bord. Per illes, durant aquest 2020 han arribat 75 pasteres a Mallorca amb 1.012 ocupants, 18 pasteres amb 210 persones a Eivissa i 16 embarcacions amb 202 migrants a Formentera.

La darrera embarcació que va arribar a les costes de les Illes va ser aquest dilluns, 14 de novembre, quan la Guàrdia Civil la va interceptar amb 18 migrants a prop de Cabrera.

stats