Societat 10/12/2019

Intenten evitar el desnonament d'una família amb un menor discapacitat

La Policia Nacional ha detingut el portaveu d'Stop Desnonaments, Joan Segura, per un delicte de resistència activa a l'autoritat

Ara Balears
2 min
Óscar Kacper Szczesniak amb els seus pares davant la Policia Nacional

PalmaUn grup d'una vintena de persones d'Stop Desnonaments ha intentat evitar el desnonament de la família d'Óscar Kacper Szczesniak, un menor de 17 anys amb discapacitat. A primera hora del matí d'aquest dimarts s'han concentrat a la porta de la finca situada al carrer del Parc de Santa Catalina, però la Policia Nacional els ha obligat a retirar-se.

Els agents han tret els manifestants de l'entrada i han tallat el carrer per evitar que es tornassin a apropar una altra vegada a la porta del domicili. Segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears, el portaveu d'Stop Desnonaments, Joan Segura, ha estat detingut per un delicte de resistència activa a l'autoritat. Segons fonts de la Policia Nacional, el detingut ha clavat puntades de peu i cops als agents. El desnonament estava programat per a les 11.30 h i podrien perdre l'habitatge per no pagar 2.500 euros. A més, els pares podrien perdre la custòdia del menor per manca de sostre.

Intenten evitar el desnonament d'una família amb un menor discapacitat

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assegurat que el Servei d'Acollida Municipal (SAM) de l'Ajuntament de Palma ja ha ofert a la família afectada un allotjament temporal fins que trobi una solució. Truyol ha recordat que des del 2015 tant l'Oficina Antidesnonament com el SAM han atès la família, però no se'ls hi ha pogut oferir un habitatge d'emergència perquè no estan en una situació d'insolvència sobrevinguda, o sigui, la incapacitat de pagar un deute per causes imprevistes i sense tenir una voluntat d'incomplir amb el pagament.

Imatge d'arxiu.

Truyol també ha explicat que la setmana passada el director general d'Habitatge de Cort es va reunir amb els afectats, abans del desnonament. "No hem ignorat el cas i s'ha fet feina des del 2015, però hi ha famílies que desgraciadament estan en una situació encara pitjor", ha dit la regidora.

stats