Societat 24/11/2021

Es fa efectiva la integració de TIB i l'EMT

A partir d'avui ja es podrà viatjar amb les dues empreses amb un sol bitllet

1 min
Bus de l'EMT.

PalmaEl Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma han fet la passa definitiva per integrar TIB i l'EMT. Ja fa anys que amb el metro ja es funciona així, però ara, amb aquesta integració, amb la mateixa targeta de TIB o l'EMT es podran usar els busos de les dues companyies i es podrà fer transbord entre ells pagant un sol viatge.

Segons ha explicat el conseller, s'estima que es facin un total d'1.173.666 viatges anuals amb els busos de l'EMT usant la targeta Intermodal. D'aquests, segons s'ha explicat, un 52% provindria de Palma i un 48% de la Part Forana. Així doncs, s'espera que s'incrementin els viatges un 20% respecte de la situació actual.

"Comoditat i estalvi per al ciutadà", així ha definit el batle de Palma, José Hila, el que serà aquesta integració, unes paraules que ha compartit el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, qui ha dit que és una manera de fer més còmode i més assequible el transport públic, d'acostar-lo a la ciutadania perquè el triï abans que el privat.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, a la seva intervenció.

Menorca i Eivissa

Marí també ha constatat que s'està fent feina perquè aquesta integració arribi a les altres illes de l'Arxipèlag, però que encara no es pot posar una data. El motiu és que tant a Menorca com a Eivissa estan pendents d'una concessió administrativa i fins que no les tinguin els dos consells insulars encara no en volen parlar.

stats