Economia 21/07/2021

La integració tarifària entre el TIB i l'EMT, cada vegada més a prop

S'ha iniciat amb una prova pilot i farà que la targeta TIB es pugui emprar a les línies de l'EMT que van a Son Llàtzer i Son Espases

ARA Balears
2 min
La targeta del TIB es podrà utilitzar a les línies de l'EMT que vagin a Son Espases i Son Llàtzer en el darrer trimestre d'enguany.

PalmaLa fase de proves de la integració tarifària entre la targeta Intermodal del TIB i els busos de l'EMT s'ha iniciat aquest dimecres amb una prova pilot a les línies que van als hospitals de Son Espases i Son Llàtzer. S'ha fet amb un transbord del TIB a l'EMT, que serà gratuït. Així, per a aquests recorreguts no serà necessari disposar de dues targetes de transport diferents. A més, suposarà un estalvi, ja que el recorregut de l'EMT no tindrà cap cost.

una vegada la prova que s'ha duit a terme aquest dimecres sigui una realitat, es facilitarà l'arribada als hospitals a la població resident a Calvià (del poble i els diferents nuclis urbans), Andratx i Llucmajor, també del poble i dels diferents nuclis costaners. El transbord per a la línia de Calvià serà a la parada de la carretera de Valldemossa, prop de l'Ocimax. Per a la d'Andratx, a la parada de Son Dureta, i per a la de Llucmajor, a la parada del Fan Mallorca.

Per fer possible aquesta fusió, el Consorci de Transports de Mallorca ha cedit gratuïtament a l'EMT prop de 200 màquines de venda i 400 equips de validació de bitllets. La inversió en els equipaments tecnològics serà finançat pel Govern amb la possibilitat que la meitat del capital sigui aportada pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder).

El funcionament

Per aprofitar aquesta integració, el funcionament serà el següent: la targeta Intermodal s'haurà de validar tant a l'entrada com a la sortida del bus TIB. En canvi, al bus de l'EMT, només s'haurà de validar en pujar-hi. Per fer el transbord del TIB a l'EMT es disposa de 60 minuts i en el cas invers, de 90 minuts. Si només es viatja amb el bus de l'EMT aquesta integració farà que el passatger només hagi de pagar 1,15 euros en lloc dels 2 euros que sol costar un bitllet senzill.

stats