Societat 20/07/2021

Els menors de 16 anys de Mallorca podran utilitzar el bus interurbà, el tren i el metro gratuïtament

A partir d'aquest dimecres, les persones que tinguin la targeta Intermodal podran fer transbord a les línies de l'EMT de Son Espases i Son Llàtzer sense cap cost

2 min
Imatge d'un autobús de la EMT

PalmaEl Consell Balear de Transports Terrestres ha acordat que, a partir del pròxim dia 17 de setembre, els menors de 16 anys d'edat podran fer ús de tot el transport públic de l'illa de Mallorca de manera gratuïta. La presidenta del Govern, Francina Armengol, en roda de premsa, ha concretat que, durant la reunió amb el Consell Balear de Transports Terrestres, s'han acordat tres mesures, totes dirigidides a "garantir el dret de mobilitat eficient i assequible". A més, també estan pensades per fidelitzar els usuaris del transport públic, evitar la saturació a les carreteres provocades per l'ús del cotxe privat i incidir directament en la contaminació.

Una de les mesures és l'entrada en vigor de la gratuïtat per als menors de 16 anys de tot el transport públic de l'illa a partir de dia 17 de setembre. D'aquesta manera, s'amplia la franja d'edat dels joves que podran viatjar-hi sense pagar, que passa dels 12 anys als 16. Amb aquest canvi, fins a 12.000 joves podran beneficiar-se d'aquest mesura, segons ha apuntat Armengol.

A més, a partir d'aquest dimecres, les persones que tinguin la targeta Intermodal podran fer transbord a les línies de l'EMT de Son Espases i Son Llàtzer de manera gratuïta, sempre que ho facin en un marge de 60 minuts. Es tracta d'una prova pilot per tal d'instaurar aquest sistema durant la tardor. L’objectiu de la integració tarifària entre el TIB i l'EMT és que els usuaris puguin emprar les targetes TIB i Ciutadana de Palma per a tot el transport públic i que els transbords entre els dos sistemes, interurbà i urbà, siguin gratuïts, de manera que es faciliti i fomenti l’ús del transport públic.

La prova pilot s’iniciarà demà dimecres 21 de juliol i permetrà arribar gratuïtament als hospitals de Son Espases i Son Llàtzer tan sols pagant el trasllat des del municipis de Llucmajor, Calvià o Andratx a Palma amb la targeta TIB. Així, es permetrà als ciutadans de Llucmajor (poble i localitats costaneres fins a s’Arenal) poder viatjar amb transport públic fins a l’hospital Son Llàtzer fent transbord gratuït entre el bus del TIB i el de l’EMT a la parada del centre FAN.

Igualment, els ciutadans de Calvià (Calvià poble i els seus distints nuclis) i Andratx podran anar amb el bus del TIB fins a Palma i intercanviar al de l’EMT gratuïtament (en aquest cas en dues aturades, la de Son Dureta i la de l’Ocimax) per anar fins a l’hospital Son Espases.

El darrer acord va en consonància a la proposta de l'Ajuntament de Palma d'ampliar la línia A2 de l'aeroport perquè entri a s'Arenal, de Llucmajor, a partir de l'1 d'agost.

stats