Societat 19/12/2021

Els ingressos per covid-19 pugen un 40% en una setmana a les Balears

L'Atenció Primària fa el seguiment de 9.513 illencs afectats pel virus, 2.736 més que fa set dies

2 min
Una UCI de Son Espases durant la pandèmia.

PalmaEl sistema sanitari de les Balears es tensa gradualment. En una setmana, els ingressos per coronavirus han pujat un 40%: dels 207 pacients infectats de dilluns als 291 d'avui. En concret, els hospitals illencs atenen actualment 243 persones infectades a planta i 48 a l'UCI. Les unitats de crítics es mantenen en risc mitjà, amb una ocupació del 14,1% dels llits destinats a malalts de covid-19.

Com és habitual, l'Atenció Primària és la que més pressió pateix, ja que la majoria dels infectats són lleus. Els centres de salut ara com ara fan el seguiment de 9.513 illencs afectats pel virus, 2.736 més que fa set dies. A aquest increment de l'activitat, s'hi suma la vacunació de la tercera dosi per als majors de 60 anys i, en el cas de Menorca i les Pitiüses, també la immunització dels nins.

En un dia, s'han detectat 666 nous contagis: 568 a Mallorca, 59 a Menorca, 71 a Eivissa i un a Formentera. La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques –percentatge de positius respecte del total de tests fets durant el dia– ha estat del 14%. Aquest indicador, que augmenta cada dia, mostra que la transmissió està descontrolada a la Comunitat. Només amb una taxa menor del 3% es considera que les infeccions estan sota control.

Noves restriccions?

Davant l'augment de casos de coronavirus, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat una conferència de presidents autonòmics per abordar la situació de la pandèmia de coronavirus en clar creixement per la variant òmicron. L'objectiu, ha dit Sánchez, és "avaluar" si cal prendre "noves mesures" per combatre la sisena onada de covid.

La reunió serà dimecres, 22 de desembre, a l'horabaixa i en format telemàtic. El president espanyol ha recordat que tot i que la xifra de casos de covid a l'Estat –511 per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies– continuen sent inferiors a la dels països del nostre entorn, posen "en risc la salut" dels ciutadans i ha instat a prendre accions "per frenar l'expansió del virus".

stats