Societat 01/06/2018

Els infermers demanen formació i suport extrasanitari per tractar els casos de violència gènere

Els especialistes afirmen que els serveis d'atenció primària i urgències "ocupen una posició privilegiada per detectar-los i orientar-los"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears,

PalmaEls sanitaris d'atenció primària i urgències consideren necessari tenir formació específica i tenir l'ajuda de la legislació per detectar la víctimes de violència de gènere i orientar-les.

Els especialistes afirmen que els serveis d'atenció primària i urgències "ocupen una posició privilegiada per detectar i orientar" la víctima de violència, a la qual "fins i tot hem d'instar que denunciï l'agressor".

Per això "s'ha de dotar els professionals de formació específica i desenvolupar protocols d'actuació que avaluïn l'impacte que presenta la simptomatologia que produeix la violència" i que requereix recursos especialitzats de coordinació i suport extrasanitari, on "entren en joc altres professionals, com els jurídics i els graduats socials", segons l'informe.

Davant un possible maltractament psicològic, l'especialista ha de ser un professional "amb estabilitat emocional, segur i amb confiança en si mateix, amb capacitat de comunicació i escolta activa", per crear un vincle amb el pacient "basat en el respecte i la privadesa".

stats