Societat 14/12/2021

Els infants es vacunaran als centres de salut i a les unitats covid-19 exprés

Les famílies podran demanar la cita a partir d'aquest dimarts a BitCita

1 min
Les vacunes pediàtriques contra el covid-19.

Els infants illencs començaran a vacunar-se contra el coronavirus a partir d'aquest dimecres horabaixa. Segons ha explicat la coordinadora de la campanya de vacunació, Eugènia Carandell, els menors rebran la dosi als centres de salut de Menorca i les Pitiüses, i a les unitats covid-19 exprés de Mallorca (Son Dureta, Manacor i Inca). En el cas de les criatures vulnerables, la vaccinació serà als hospitals.

Els primers grups a immunitzar-se són els devers 3.500 infants amb malalties molt greus, així com els menors de 9 a 11 anys. Les famílies podran demanar cita a través de BitCita a partir d'aquest dimarts. La campanya es durà a terme als horabaixes per tal de no alterar les hores lectives. Cal recordar que la segona dosi s'inocularà al cap de vuit setmanes d'haver-se administrat la primera.

La població diana -infants d'entre 5 i 11 anys- són devers 83.000 persones a les Balears. El primer enviament, de 36.000 vaccins, arriba aquest dilluns a la comunitat. D'aquests, 24.000 quedaran a Mallorca, 6.000 s'enviaran a les Pitiüses i 6.000 Menorca.

Tercera dosi

El Servei de Salut vol impulsar la vacunació amb la tercera dosi als majors de 60 anys amb més punts de vacunació "per afavorir l'accessibilitat", ha avançat Carandell. En aquest cas, es tracta d'un grup de 220.519 persones. Fins ara, s'han citat devers 7.200 persones.

La coordinadora de la campanya ha insistit en la importància que rebin la dosi de reforç sobretot els illencs d'entre 60 a 69 anys vacunats amb AstraZeneca, perquè té menys efectivitat davant la variant òmicron. "Volem accelerar la vacunació per arribar a Nadal amb molta gent vacunada", ha subratllat Carandell.

stats