Societat 15/10/2021

Un de cada dos illencs té dificultats per arribar a final de mes, segons l'EAPN

Les Balears encapçalen l'augment de la taxa AROPE a l'Estat

2 min
La taxa AROPE és la que comptabilitza les persones en risc de pobresa o exclusió social.

PalmaUna de cada dues persones que viuen a Balears tenen dificultats per arribar a final de mes i una de cada quatre està en situació de risc de pobresa, segons el darrer informe de l'entitat EAPN (European Anti Poverty Network). El president d'EAPN Balears, Xavier Torrens, i el director tècnic de l'entitat, Andreu Grimalt, han presentat el document l'Estat de la Pobresa 2021 aquest divendres al Parlament de les Illes Balears, en un acte que ha obert la vicepresidenta de la Cambra, Gloria Santiago.

A banda d'això, Torrens ha advertit que, en el cas dels infants, les xifres del 2020 revelen que un de cada tres està en situació de pobresa. Pel que fa al conjunt de la població, el president d'EAPN ha assenyalat que l'indicador AROPE (At Risk Of Poverty and Exclusion) revela que un 22% de la població illenca està risc de pobresa o exclusió social. Això suposa un augment de set punts respecte de l'any anterior, fet que converteix les Balears en la comunitat autònoma amb major augment de la taxa AROPE de l'Estat.

En termes absoluts, el document indica que el nombre de persones pobres va créixer en 170.000 més el 2020 en comparació amb el 2019. Alhora, les que estan en situació de privació material severa varen créixer un 138% i les que vivien en llars amb baixa intensitat de feina, un 1%. Així, la taxa de pobresa de les Balears se situa en un 14%, dos punts més que el 2019, amb la qual cosa el nombre de persones sota el llindar de la pobresa és de 170.000.

Malgrat l'increment, l'informe destaca que l'Arxipèlag és la tercera comunitat amb la taxa de pobresa més baixa de l'Estat. A més, cal tenir en compte que aquesta variable ha pujat i davallat els darrers anys, i s'ha arribat quatre punts per sota de la taxa del 2008.

stats