Societat 30/03/2020

Crítiques a Ikea per no assumir una part de l'atur del personal afectat per l'ERTO

UGT considera que els treballadors han de rebre el mateix sou que tenien abans d'iniciar l'expedient

Ara Balears
1 min
Una de les botigues d'Ikea

PalmaIkea Balears no vol assumir una part de la prestació d'atur que cobraran els gairebé 400 empleats afectats per l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), segons ha criticat aquest dilluns la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT (FeSMC-UGT).

Segons indica Efe, l'empresa hauria de complementar aquesta prestació per tal que els seus treballadors no vegin tan reduïts els seus ingressos i puguin rebre el sou que tenien abans de l'ERTO, ja que només rebran un 70% del sou base. Ha criticat també que l'expedient no afectarà els directius, executius i caps de departament, que continuaran cobrant el total del seu salari.

Així mateix, el sindicat ha exigit a Ikea que renovi el contracte a 39 dels seus treballadors temporals, en lloc d'acomiadar-los, ja que aquestes persones tenen dret a estar protegides mentre duri l'estat d'alarma.

També exigeix que els treballadors que preparen les comandes de venda online tinguin les mesures de protecció i seguretat necessàries per no contagiar-se de coronavirus.

stats