Societat 18/03/2020

Identifiquen un home per esternudar expressament damunt una dona a Manacor

La Policia Nacional va detenir aquest dimarts dos homes per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
La Policia Nacional patrulla per Palma davant l'estat d'alarma

PalmaLa Policia Nacional va detenir aquest dimarts dos homes a Palma, un al parc de la Feixina i un altre a la Porta de Sant Antoni, per incomplir les mesures imposades per l'estat d'alarma i negar-se a tornar a casa seva. Entre les més de 40 actes administratives aixecades durant la tercera jornada de restriccions –és a dir, propostes de sanció interposades pels agents nacionals–, destaca la d'un home que va esternudar damunt una dona expressament per burlar-se d'ella. En qualsevol cas, és la Delegació del govern espanyol a les Balears qui decideix si, finalment, aquestes actes es tradueixen en multes.

La Delegació del govern, en un comunicat, afegeix que aquestes actes també afecten establiments. Concretament, aquest dimarts se'n va aixecar una a un centre esportiu de Palma per incomplir el Reial Decret 463/2020 atès que hi havia dues persones jugant a pàdel al recinte. A més, varen identificar un turista que passejava davant la Seu, a Palma, mentre feia fotografies, tot i les indicacions que ja havia rebut per part dels agents.

Juntament amb aquestes, la Policia Nacional va aixecar dues actes a dues persones més a Son Banya el migdia de dimarts per restar, sense motiu justificat, al carrer. Els agents també vigilen que les ordres es compleixin en el transport privat. A Eivissa, informa la Delegació, s'han identificat diversos conductors que circulaven amb tres o quatre ocupants als seus cotxes.

A banda d'això, les forces i cossos de seguretat de l'estat han informat que la quarta jornada de restriccions està transcorrent sense incidències i agraeixen la col·laboració dels ciutadans. Cal recordar que, d'acord amb el decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), només es pot sortir al carrer en aquests casos:

1. Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

2. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

3. Desplaçament al lloc de treball per efectuar-hi prestacions laborals, professionals o empresarials.

4. Retorn al lloc de residència habitual.

5. Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

6. Desplaçaments a entitats financeres.

7. Per causa de força major o situació de necessitat.

8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga justificada.

9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

Així, tothom que no respecti les mesures de quarantena podrà rebre una sanció per incompliment. Segons la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, aquestes poden suposar multes de 600 a 30.000 euros.

stats