Societat 19/01/2022

El Govern estudia si el ciberatac a l'IB-Salut ha exposat dades dels usuaris

L'incident es va produir fa dues setmanes i Patricia Gómez assegura que no ha afectat l'activitat assistencial

ARA Balears
1 min
Rastrejadors de la Central de Coordinació pel Coronavirus

PalmaL'IB-Salut va haver d'activar, fa dues setmanes, el protocol de seguretat després de detectar un ciberatac al seu sistema. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat avui als mitjans que l'oficina de seguretat "se'n va adonar de seguida" i ara com ara els tècnics estan analitzant si l'atac ha pogut exposar informació dels pacients.

"L'impacte en principi no tindrà repercussió, ja està gairebé tot recuperat", ha detallat, i ha assegurat que l'incident "no ha afectat en absolut" l'activitat assistencial.  Això sí, el Servei de Salut ha explicat que, a causa del ciberatac, es varen veure obligats a restringir l'ús d'internet i varen haver de canviar les contrasenyes dels professionals.

Aquest dematí, l'Última Hora ha informat que aquesta alerta ha afectat tots els centres depenents de l'IB-Salut, és a dir, els hospitals, els PAC i altres centres d'Atenció Primària. Per ara, la Conselleria de Salut només ha detallat que treballa per esbrinar l'abast de l'incident.

Els responsables de l'IB-Salut han explicat que l'alerta la va detectar la Subdirecció de Tecnologies de la Informació i que tot d'una varen activar una sèrie de protocols tècnics per incrementar la seguretat del sistema. Tot i que l'atac va ser fa dues setmanes, en aquests moments encara continuen implementant millores tècniques.

stats