Societat 28/09/2018

Els hotelers pitiüsos asseguren que la nova regulació del 'tot inclòs' perjudica a tothom

La federació ha denunciat, també, la falta de "claredat informativa" de la nova regulació

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA BALEARS

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera (Fehif) ha denunciat aquest divendres la falta de "claredat informativa" de la regulació del règim del 'tot inclòs', i ha insistit a reclamar que es retiri la modificació de l'article 37 de la Llei general turística, que preveu limitar el consum d'alcohol en aquesta modalitat.

En un comunicat, els hotelers han demanat que s'aclareixi de manera "urgent" als operadors del mercat turístic que l'actual regulació no canviarà, "ni en la temporada de 2019 ni en les següents".

La federació ha reclamat que s'asseguri que els operadors de viatges podran comercialitzar els establiments turístics de les Illes Balears com fins ara.

Els hotelers han criticat que la planificació a llarg termini dels operadors ja està "afectada" pel projecte de canvi de la regulació "en perjudici de les destinacions de les Balears".

"Es perjudicarà el turisme familiar, en favor d'uns altres, i es destruirà activitat i ocupació, perquè els turistes que volen aquesta modalitat i que no se'ls ofereixi, aniran a altres destinacions", ha lamentat la federació, que ha insistit que "aquest assumpte quedi clar com més aviat millor".

En segon lloc, els hotelers han reiterat la seva reclamació que s'elimini l'impost turístic, després de conèixer que l'oferta legal d'hotels i apartaments, "paga el 97% de la recaptació del pagament a compte, que és la important".

Sobre aquest tema ha criticat que "l'oferta il·legal no paga, la qual cosa converteix l'impost en injust" i ha advertit que l'augment d'enguany ha provocat que els turistes tinguin "menys capacitat de despesa", cosa que han notat "tots els empresaris, durant tota la temporada turística", ha destacat la federació en la seva nota.

stats