Un hoteler és agredit mentre intenta evitar un acte de violència de gènere

El presumpte agressor ha estat detingut a Anglaterra després de viatjar des de Menorca, on va protagonitzar un capítol que podria haver estat una tragèdia 

El director general d'una cadena hotelera menorquina, Max Weinbinder, fou agredit el passat divendres en un dels establiments del grup, situat Platges de Fornells, mentre intentava evitar que un home maltractàs la seva parella. Els fets van succeir a la urbanització Platges de Fornells. La seqüència dels fets va quedar enregistrada per les càmeres de seguretat de l'hotel. 

Weinbinder explica que "un home va aterrar a Menorca procedent del Regne Unit amb una ordre d'allunyament, fet que desconeixíem. Després de parlar amb la dona, la va convèncer i l'acte violent va tenir lloc al registre d'entrada". A les zones comunes s'escoltaven "crits i insults". A continuació, la clienta es dirigí a recepció per denunciar, segons Max Weinbinder, que "havia estat colpejada i amenaçada". 

Immediatament després, l'hotel va telefonar a la policia per explicar els fets i en aquell moment el presumpte agressor "es va posar més violent". Quan l'home insultà la recepcionista, aquesta va avisar el director general, que recorda que "vaig intentar posar pau i em va clavar dos cops de puny". Weinbinder aconseguí reduir el presumpte agressor mentre esperaven l'arribada d'efectius policials. Els ànims es van calmar per un moment, cosa que el retingut intentà aprofitar per escapar-se, sense èxit, ja que de nou el responsable hoteler el va aconseguir retenir fins a l'aparició de la Guàrdia Civil.

Max Weinbinder relata que la dona estava "visiblement estressada, tenia ansietat i tremolava. Crec que no és la primera vegada que li toca viure un episodi així, perquè durant la discussió va anar a abraçar-se a la seva filla, com si es tractàs d'un episodi habitual". Finalment, la dona no denuncià l'individu. La Guàrdia Civil no va poder actuar d'ofici perquè no hi havia lesions visibles. La decisió de Weinbinder no fou senzilla, ja que "si el denunciava l'haurien tret al carrer al cap de poc i tenia por que tornàs a l'hotel a cercar-me a mi o la recepcionista, així que vam arribar a un acord. Aquest va consistir a no denunciar-lo a canvi que tornàs a Anglaterra. Així ho vam fer i ens consta que la policia anglesa l'ha detingut".

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF