Societat 22/09/2021

Els hostalers de Menorca demanen flexibilitzar l'aforament a interiors per als pròxims mesos

Consideren que les dades de contagis a l'illa avalen la decisió

Iván Martín
1 min
Amb l'arribada del mal temps els restauradors demanen treballar més a interiors.

MAÓLes primeres pluges a Menorca han coincidit amb la demanda d'un dels sectors econòmics que necessiten un nou plantejament per dur a terme la seva activitat amb l'arribada del mal temps, i que aquesta sigui compatible amb les normes sanitàries pel covid que imposa l'Administració. Aquest és el cas del president de l'associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de PIME Menorca, Toni Sansaloni, qui ha sol·licitat al Govern balear que flexibilitzi la pròxima actualització de mesures i augmenti l'aforament als interiors.

Sansaloni s'ha mostrat "confiat" i creu que les bones dades sanitàries pel que fa a les Balears i l'illa ho corroboren: "Estam veient com altres comunitats són més permissives i consideram que estam en condicions de fer una passa endavant", i ha afegit: "És el moment de donar més llibertat per treballar als interiors, ja que en cas contrari estaríem de nou molt limitats per poder desenvolupar el nostre negoci".

D'altra banda, Sansaloni ha admès que el personal "està molt cansat", pel volum de feina dels mesos d'estiu, i explica que els hàbits de consum dels turistes no han canviat: "Qui ve a Menorca per primera vegada tasta la caldereta de llagosta". A més, Sansaloni preveu per als pròxims anys mantenir el canvi de model turístic d'aquesta temporada: "Hi ha molta més gent a residències vacacionals i apartaments que surten a dinar o sopar fora, i compren productes locals a molts negocis. Els centres dels municipis n'han sortit beneficiats, tot i que a les urbanitzacions ha davallat la facturació; abans era a l'inrevés".

stats