Societat 06/07/2020

El Govern destina prop de tres milions d'euros a 19 habitatges públics a Palma

Enguany tenir-ne en construcció un total de 568 per un valor de 70 milions

Catalina Riera
1 min
Francina Armengol, José Hila i Marc Pons en un dels habitatges que està en construcció

PalmaEl Govern de les Illes Balears invertirà 2,9 milions d'euros en la construcció de 19 habitatges públics. Així ho ha confirmat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, aquest dilluns durant l'acte de col·locació de la primera pedra d'aquesta promoció oficial, al qual també han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batle de Palma, José Hila.

A final d'aquest any, l'Executiu preveu tenir-ne en construcció un total de “568 habitatges, que representen quasi uns 70 milions d'euros”, ha apuntat Pons, qui també ha manifestat que “en aquests moments n'estan gestionant 1.200, i, per tant, se'n farà un increment de quasi el 50%”. En aquest sentit, el conseller ha especificat que d'aquests 568 immobles públics, 218 estan en construcció i 341, en tramitació. Així mateix, 132 es troben a Palma "gràcies a la disponibilitat de l'Ajuntament d'aportar sòl públic", ha apuntat.

A més d'aquesta promoció de 19 habitatges, que es construirà al carrer de Salvador Espriu de Palma i que inclou vuit habitatges que tenen tres habitacions, deu de dues i un d'una habitació, a Palma també se'n fa un altre de nou immobles. Amb aquests dos projectes, "27 famílies tindran una llar a un preu assequible", ha apuntat el batle de Palma, José Hila.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que "una de les necessitats vitals de les persones és tenir un habitatge a un preu assequible" i que l'Executiu és conscient que "l'Arxipèlag va molt enrere en aquest tema" i està treballant "intensament per tenir els recursos econòmics per fer-ho possible".

stats