Societat 08/08/2021

La Guàrdia Civil intervé 4.500 plantes de marihuana a la zona del Pil·larí

S'han detingut cinc persones presumptament responsables d'una plantació de més de 6.000 metres

ARA Balears
1 min
Els sospitosos han al·legat que la plantació era legal, encara que els agents han comprovat la seva il·legalitat.

PalmaLa Guàrdia Civil de Llucmajor, conjuntament amb la Patrulla Fiscal i de Fronteres de Calvià, ha detingut avui, diumenge, cinc persones a la zona del Pil·larí després d'intervenir una plantació de marihuana de 4.500 plantes. La macroplantació disposava de més de 6.000 metres quadrats, en els quals estaven disposats 12 hivernacles dins una finca rústica. En total, s'han recaptat 660 quilos de marihuana, que han estat destruïts pels cossos de seguretat de l'Estat.

Segons ha indicat la mateixa Guàrdia Civil, la societat que controlava la plantació il·legal estava vinculada a una altra societat italiana. Segons sembla, tenien acordada una futura distribució de la droga per terres italianes. Així i tot, s'ha de tenir en compte que la investigació va començar perquè s'havien rebut diverses informacions de la venda d'aquesta substància a alguns negocis de la Platja de Palma.

Els detinguts varen al·legar que era legal

Els cossos de seguretat han declarat que, quan els detinguts han estat sorpresos, han argumentat que la plantació era per al cultiu de cànem industrial. De fet, els sospitosos han afirmat que s'havia creat una societat formada per quatre socis amb el fi de cultivar l'esmentada planta de manera legal. La Guàrdia Civil ha relatat que fins i tot s'han mostrat cartells que acreditaven la situació. Malgrat això, els agents han realitzat comprovacions a través de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a més de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), i s'ha confirmat que els investigats no figuraven com a autoritzats.

stats