Societat 21/10/2020

La Guàrdia Civil conclou, sis dies després, que el crim de Peguera va ser masclista

A les Balears ja han mort dues dones enguany en mans de les seves parelles o exparelles

Ara Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil entra a la benzinera

PalmaLa Guàrdia Civil ha conclòs, sis dies després, que el cas de la parella morta a trets dins un cotxe a Peguera és un crim masclista, segons ha informat l'agència Efe. El cos de la dona, que tenia 37 anys, el varen trobar al mateix cotxe on hi havia el de la seva exparella, un exmilitar de 36. Ella presentava un tir al cap i ell un altre amb l'entrada a la part inferior de la mandíbula.

Des de l'inici de la investigació, els agents mantenien dues hipòtesis possibles: o bé que l'home disparà un tret contra la dona i després se suïcidà o bé que tots dos se suïcidaren de mutu acord. Després de la investigació, s'ha confirmat la primera de les hipòtesis.

Amb aquest cas, a les Illes ja han mort enguany dues dones en mans de la seva parella o exparella. La primera víctima va ser una ciutadana sueca de 52 anys que va morir el mes de juliol després de rebre una pallissa de la seva parella. En el conjunt de l'Estat, aquesta xifra ascendeix a 37.

Després de conèixer les conclusions de la investigació, la delegada del govern a les Balears, Aina Calvo, ha mostrat el seu absolut rebuig i condemna per aquest crim masclista. "Una altra dona ha estat assassinada, la lluita contra la plaga d'aquesta societat continua i és imprescindible que ens hi impliquem totes les administracions i tota la ciutadania", ha dit.

Durant la segona sessió del Debat de Política General, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, també ha condemnat aquest crim i ha remarcat la necessitat de continuar lluitant contra la violència masclista.

Recordem que els dos cossos es varen trobar a una benzinera de Peguera dijous de la setmana passada i que varen trobar l'arma de foc dins el mateix vehicle. La Guàrdia Civil ha explicat que no existeixen antecedents ni denúncies per violència masclista.

stats