Societat 02/02/2023

Les guarderies de Mallorca exigeixen a l'IMAS que aprovi la nova regulació

El reglament establirà unes pautes per a les instal·lacions, la formació i la seguretat d'aquests centres

ARA Balears
1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaL'associació de guarderies de PIMEM reclama a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials que "faci les passes oportunes" per aprovar definitivament el nou reglament, que condicionarà el funcionament d'aquests centres. En aprovar-se, Mallorca serà el segon territori de l'Estat, després de Menorca, a regular aquests centres assistencials per a infants de 0 a 3 anys que no estan autoritzats per l'administració educativa.

El Consell de Mallorca va aprovar en el ple de l'abril del 2022 l'aprovació inicial del reglament, i ara falta la passa final, que és l'aprovació definitiva. En concret, la norma establirà unes pautes quant als espais, instal·lacions, les ràtios de professionals per alumne, seguretat, horaris i formació. A més, permetrà saber quants infants van a aquestes escoletes. Ara com ara no hi ha un registre, però l'IMAS calcula que són unes 4.000 famílies.

Les guarderies de PIMEM exigeixen que la feina feta conjuntament per part de les entitats amb el Consell "no quedi en paper mullat" i subratlla que la institució insular es va comprometre a incloure dins el pressupost de 2023 una línia d'ajuts als centres "perquè haurien d'adequar-se a la nova norma en el nou període de cinc anys" si volen continuar amb la seva activitat.

L'associació denuncia que les famílies que duen els fills a aquests centres estan "en inferioritat d'ajuts" perquè "no perceben els ajuts d'escolarització ni de menjador", així com tampoc la gratuïtat dels 2-3 anys, que s'aplica a la xarxa pública i la complementària. "És tremendament injust", tanquen.

stats