Societat 05/04/2019

Les gravacions telefòniques delaten el vincle entre Mesquida i el segon de Cursach

El candidat de Ciutadans hauria col·locat dos càrrecs públics de Calvià al servei del magnat, segons unes escoltes que 'Público' ha tret a la llum

A.s. / M. Ll.
3 min
Joan Mesquida junt a Albert Rivera durant l'acte celebrat a Palma aquest dimarts.

PalmaEl diari 'Público' ha tret aquest divendres a la llum les converses telefòniques entre el número dos de Cursach, Tolo Sbert, i Joan Mesquida, el candidat per encapçalar la llista al Congrés de Ciutadans per les Illes Balears, que assenyalen un intercanvi de favors entre el polític i l'empresari.

Segons aquest diari, Mesquida s'hauria posat al servei de Cursach i s'hauria convertit en l'enllaç entre l'empresari i dos polítics que foren detinguts per delictes relacionats amb el cas Cursach, l'exdirector general de Comerç Jaume Nadal i l'enginyer municipal Bernat Rossinyol.

De les converses es desprèn que Mesquida hauria aconseguit que el magnat de l'oci obtingués el permís per superar el nombre de decibels durant un concert de David Guetta, que se celebrà el 2015 a l'Hotel BH (Magaluf), a canvi de cinc entrades VIP i d'un carnet d'accés lliure per a la seva dona al club esportiu Megasport de Palma, propietat de Cursach.

Davant aquestes informacions, Mesquida ha decidit respondre a l'ARA Balears aquest divendres i ha assegurat que les conversacions telefòniques "ja varen sortir fa temps, i el que ha sortit ara és l'àudio". Tot i destacar el fet que aquestes conversacions ja varen ser investigades en el seu moment, el candidat de Ciutadans ha volgut remarcar que no va cometre cap delicte perquè va fer "la conversa amb Sbert va ser sobre com podia aconseguir una exempció acústica, que és perfectament legal". Davant l'acusació de ser l'enllaç de Cursach amb els polítics, el candidat de Ciutadans afirma que ell intenta "atendre tothom que em demana consell". "Li vaig explicar a Sbert que l'exempció acústica s'havia de sol·licitar per escrit".

Sobre la seva presència al concert de Guetta, Mesquida explica que hi va anar a petició de Sbert. "Em volia mostrar les inversions que havien fet per minimitzar l'impacte del renou i hi vaig anar", ha dit. "Fins i tot vaig parlar amb la Guàrdia Civil sobre si l'aforament era correcte", ha afegit. El candidat de Ciutadans al Congrés ha insistit en el fet que ell no va poder afavorir els negocis de Cursach perquè "no tenia signatura administrativa ni personal" al seu càrrec.

"Tenc dues normes de conducta", ha indicat Mesquida. "En primer lloc, atendre tothom i, si una gestió em crea un problema, deixar-la de banda", ha indicat. "En segon lloc, no fer res que no pugui explicar".

Mesquida també ha volgut remarcar que no és cert que demanàs que regalassin l'abonament al gimnàs a la seva parella. "No ens varen permetre que s'apuntàs al gimnàs que jo anava i que pagava i vaig parlar amb Sbert perquè hi pogués anar pagant 30 euros en lloc de 60". A més, el candidat de Ciutadans ha volgut remarcar que "la meva dona vivia a Madrid, on el seu fill estava escolaritzat i només va venir a Mallorca a passar les vacances del 22 de desembre al 6 de gener".

Mesquida no ha volgut deixar passar l'oportunitat per remarcar que "no estic citat al sumari ni com a testimoni"

No és la primera vegada que la relació entre Mesquida i Cursach provoca sospites. De fet, fa poc més d'un any l'aleshores instructor del cas Cursach, Manuel Penalva, i el fiscal d'Anticorrupció Miguel Ángel Subirán, ja investigaren si Mesquida havia beneficiat l'empresari en la tramitació d'un expedient.

Transcripció de les converses telefòniques

Joan Mesquida: Tolo?

Tolo Sbert: Sí.

JM: Mira, som en Joan Mesquida. He parlat amb l'enginyer Bernat…

TS: Sí.

JM: Eh… Em diu que, si ho presentau, que això no té cap complicació. Que si deis que heu de passar-vos en 4 o en 5 dB…

TS: Sí…

JM: …per un tema d'aquest concert de l'estiu, que és l'única vegada que l'heu demanat i que… ja està. I donant una franja horària de X. Ells, l'única cosa que fan és pràcticament un informe tècnic. És a dir, aquest informe acústic l'ha de fer un tècnic de so vostre.

TS: Sí, val…

JM: Perquè això d'autoritzar-ho no ho fan ells, eh?

TS: Llavors, qui ho fa?

JM: Això ho fa… ho signa en Toni García Molés. Jo ja he parlat amb en Jaume Nadal perquè parli amb en García Molés i li expliqui… que és el regidor que va venir l'altre dia… , així que…

Reacció a l'Ajuntament de Calvià

El regidor d'Esquerra Oberta de Calvià, Rafel Sedano, ha registrat aquest divendres una petició per tenir accés a "l'expedient de la llicència d'activitat corresponent a l'actuació de David Guetta", així com una còpia dels "informes realitzats per Joan Mesquida" o per "alguna de les 5 persones que hi assistiren amb entrada exclusiva", en el cas que "l'assistència al concert es realitzàs en compliment de la seva responsabilitat política".

stats