Societat 02/09/2022

La gratuïtat del transport públic provoca una allau de sol·licituds a Menorca

S'han rebut 280 peticions en quinze dies

Iván Martín
1 min
Un autobús de la xarxa insular de transports.

MAÓLes oficines del Consell de Menorca i els telèfons de centraleta de les institucions menorquines no aturen de rebre consultes sobre la tramitació de les targetes d'abonament per emprar l'autobús públic, que serà gratuït fins a finals d'any gràcies a les subvencions de les administracions. La mesura, que s'ha traduït en 280 sol·licituds en només quinze dies, s'afronta políticament com una immillorable ocasió per fomentar la mobilitat sostenible i contribuir a l'estalvi de les famílies menorquines.

Així ho admet el director insular de Transports, Damià Moll, que valora positivament la iniciativa i parla de punt d'inflexió per facilitar l'accés al transport públic a tots els col·lectius. A més, Moll destaca que la mesura està conscienciant "aquells que fins ara utilitzaven el seu vehicle particular per desplaçar-se". El Consell de Menorca pren de referència la sensibilitat dels països del nord d'Europa en matèria de transport: "Els joves empren exclusivament el transport públic i rebutgen treure's el carnet de conduir", afirma, i afegeix: "Si de 10 persones podem fidelitzar-ne tres o quatre, haurem assolit un objectiu rellevant".

Les targetes es poden demanar de manera presencial a les seus del Consell, a Maó i a Ciutadella, però també a través de la pàgina web www.cime.es. Una vegada tramitades telemàticament, es recolliran al respectiu ajuntament.

stats