Societat 11/02/2021

El Govern vol vacunar simultàniament cossos policials i docents

L'ordre definitiu en què s'immunitzarà el personal essencial a tot l'Estat es decidirà la setmana que ve a la Comissió de Salut Pública

1 min
Un infant en una escola durant el curs 2020-21.

IncaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha afirmat aquest dijous que "creu que es podran vacunar simultàniament els cossos policials i els docents". Ho ha fet des de l'Hospital d'Inca, on ha assistit, juntament amb la presidenta Francina Armengol, a l'inici d'obres per ampliar les àrees d'UCI i Urgències.

Cal recordar que, després dels sanitaris de primera línia, residències i grans dependents, la Comissió de Salut Pública –on es reuneixen Ministeri i autonomies– va acordar que els següents col·lectius a vacunar-se serien la resta de sanitaris, els docents, els bombers i els policies. No obstant això, l'ordre en què s'immunitzarà el personal essencial de tot l'Estat no es decidirà fins la setmana que ve, a la propera comissió.

D'altra banda, Gómez ha avançat que la segona tanda de vacunes d'AstraZeneca que havien d'arribar la setmana que ve, finalment s'avançaran i arribaran al cap de setmana, previsiblement. Els primers 4.800 vaccins arribats ahir ja s'estan administrant a personal sanitari i sociosanitari.

A final de mes, Salut espera haver rebut unes 83.000 dosis. Fins ara, el Ministeri ha enviat a les Illes un total de 50.480 vacunes: 42.480 de Pfizer, 3.200 de Moderna i 4.800 d'AstraZeneca. Cal recordar que el fàrmac d'aquesta darrera empresa només està autoritzat per a persones d'entre 18 i 55 anys.

Per últim, la consellera de Salut ha mostrat esperança per l'evolució de la pandèmia a les residències, que han vist davallar els contagis més d'un 50% en un mes. "Tenim bones notícies: fa tres dies que no tenim positius a les residències, i el 90% dels usuaris està vacunat", ha afirmat.

stats