Societat 11/02/2021

Salut descarta, per ara, ajornar la vacunació dels sanitaris que s'han contagiat

La Conselleria afirma que aquesta decisió es prendrà més endavant perquè ara les Illes "estan centrades a vacunar els més vulnerables"

ARA Balears
2 min
Una infermera rep la vacuna contra el covid-19.

PalmaLa Conselleria de Salut no ajornarà, per ara, la vacunació dels sanitaris que s'han contagiat de coronavirus. Aquesta és una recomanació que recull la nova actualització de l'Estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat, publicada dimarts. En concret, indica a les comunitats autònomes que ajornin la vacunació dels professionals que s'han infectat fins que es compleixin els sis mesos des que varen ser diagnosticats.

Fonts de Salut asseguren que aquesta decisió "es prendrà una mica més endavant", perquè ara com ara "les Balears estan centrades a vacunar els més vulnerables a qui correspon administrar ara la vacuna: sanitaris i grans dependents".

A més, asseguren que la planificació més immediata serà organitzar la vacunació de majors de 80 anys i professionals essencials, "que estarà subjecta, com des de l'inici de la campanya, a les dosis que envia el Ministeri".

Cal recordar que, després dels sanitaris de primera línia, residències i grans dependents, la Comissió de Salut Pública –on es reuneixen Ministeri i autonomies– va acordar que els següents col·lectius a vacunar-se serien la resta de sanitaris, docents, bombers i policies.

En la reunió, no es va acordar l'ordre en què es podria immunitzar aquests col·lectius, que formen part del grup 6. Aquesta decisió es prendrà en la propera comissió, que serà dimarts que ve. Així i tot, la consellera Patrícia Gómez ha avançat que pensen que "podran vacunar de manera simultània els cossos policials i els docents".

Queixes del Coiba

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) ha demanat aquest dijous que es "prioritzi" la vacunació dels professionals sanitaris de primera línia que encara no han rebut les dues dosis. En un comunicat, l'entitat critica que "no s'hagin seguit les recomanacions sobre els grups prioritaris i que les infermeres de primera línia encara no hagin rebut la vacuna".

Segons l'IB-Salut, 7.852 professionals considerats de primera línia ja han rebut els dos vaccins. D'altra banda, el Coiba "insta les administracions a ser diligents en la gestió i planificació de la campanya per garantir que les dosis sobrants s'administren en l'ordre adequat".

stats