Sanitat només autoritza la vacuna d'AstraZeneca a la població d'entre 18 i 55 anys

El govern espanyol ha confirmat que aquest cap de setmana arriben a l'Estat les primeres vacunes d'aquesta farmacèutica

1 min
La vacuna d'Oxford i AstraZeneca

MadridEl ministeri de Sanitat, conjuntament amb les comunitats autònomes, ha decidit aquest divendres autoritzar la vacuna d'AstraZeneca només per a la població d'entre 18 i 55 anys. Finalment en queda exclòs també el grup d'entre 55 i 65 anys perquè als assajos clínics que s'han fet de la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca només hi han participat persones menors de 55 anys. És la posició acordada entre el govern espanyol i les comunitats autònomes reunides aquest divendres a la comissió de Salut Pública del consell interterritorial. La Generalitat havia defensat excloure de la vacuna només els majors de 65 anys i els menors de 18.

El govern espanyol ha confirmat també que aquest cap de setmana arriben a l'Estat les primeres vacunes d'AstraZeneca i es començaran a repartir entre les diferents comunitats. Sanitat ha establert que per aquesta vacuna hauran de passar de 10 a 12 setmanes entre la primera i la segona dosi, tal i com va avançar la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

L'Agència Europa del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va recomanar la setmana passada autoritzar la vacuna d'aquesta farmacèutica per a persones adultes fins als 65 anys, però cada país europeu pot decidir on posa el límit d'edat. La majoria d'Estats membres, com França, Alemanya, Bèlgica i els Països Baixos, han autoritzat la vacuna d'Oxford/AstraZeneca per a adults fins a 65 anys. Espanya opta per ser més conservadora i limitar-la als 55, mentre que el Regne Unit ha decidit administrar-la també als majors de 65 anys.

stats