Societat 30/11/2018

El Govern aprova el projecte de llei de salvaguarda del patrimoni cultural de les Illes Balears

Definirà tant el concepte de salvaguarda com les mesures encaminades a garantir la viabilitat del patrimoni cultural immaterial

Ara Balears
1 min
La tècnica de la pedra en sec és característica a molts llocs de la Mediterrània.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat el Projecte de llei de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears. La futura llei té com a objectius primordials l’adaptació a les legislacions i les normatives actuals en matèria de patrimoni cultural immaterial, l’actualització de la definició conceptual, la revisió de les figures de protecció, la creació d’òrgans de consulta i de supervisió, la implicació de totes les administracions i agents culturals, la participació ciutadana i la previsió de més recursos.

La llei defineix el concepte de salvaguarda com les mesures encaminades a garantir la viabilitat del patrimoni cultural immaterial. En aquest sentit, una novetat important és el capítol III, sobre mesures de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial, i el capítol IV, de règim de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial, la finalitat del qual és dur a terme accions que tenguin com a objectiu promocionar, fomentar i protegir aquest patrimoni.

stats