Societat 18/03/2020

El Govern redueix a partir de demà els horaris de busos, tren i metro a Mallorca

La Conselleria de Mobilitat assegura que seran suficients perquè la ciutadania pugui accedir als seus llocs de feina i els serveis bàsics

Ara Balears
2 min
El Govern vol ajustar l’actual oferta de transport a les necessitats presents de mobilitat de Mallorca

PalmaEls horaris de la majoria de línies de busos urbans, interurbans, metro i tren es reduiran a partir d'aquest dijous, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat. El Consorci de Transports de Mallorca, que gestiona el busos del TIB, el Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) i l'Empresa municipal de Transport (EMT) de Palma, ha acordat aquesta mesura per reduir el risc de contagi del coronavirus. El servei, però, garantirà a la ciutadania que pugui accedir als llocs de feina i desplaçar-se per comprar productes de primera necessitat.

En un comunicat, la Conselleria ha comentat que la mesura també adapta el servei de transport públic a la "dràstica" reducció del nombre d'usuaris, que han caigut més d'un 80%, com ja va avançar l'ARA Balears. Hi haurà, a més, restriccions de pas per garantir les distàncies mínimes entre les persones. Els horaris dels busos de l'EMT ja es poden consultar aquí, mentre que els del TIB i el SFM es podran consultar al llarg d'aquest dimecres a trensfm.com i tib.org.

Pel que fa a les regles de seguretat per als usuaris, el comunicat diu que a l'interior dels busos interurbans s'estableix una restricció genèrica de capacitat, de manera que es redueix la capacitat màxima dels busos al 50%. D'aquesta manera, cada fila de seients doble només podrà ser ocupada per una única persona i les dues fileres més properes al conductor no es podran fer servir per evitar contagis.

Als busos del TIB, el tren i el metro també caldrà mantenir la distància entre usuaris: un metre amb caràcter general i dos metres si la persona presenta algun símptoma de problema respiratori. Als busos de l'EMT, es demana que els usuaris triïn els seients que considerin oportuns intentant mantenir les distàncies necessàries per evitar el contacte amb la resta de passatgers. En cas d'anar drets, la Conselleria demana que es faci el mateix.

stats