Societat 23/06/2021

El Govern no descarta tornar a actuar en els carrers 'del Jamón' i de la Cervesa

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha recordat aquest dimecres que el passat estiu ja s'hi va actuar

ARA Balears
1 min
El carrer 'del Jamón' de l'Arenal completament buit l'estiu passat a causa de la pandèmia.

PalmaEl Govern balear no descarta tornar a actuar en els carrers 'del Jamón' i de la Cervesa. Així ho ha dit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, que ha recordat aquest dimecres que el passat estiu ja es va actuar de manera específica en aquests carrers i a altres àrees vinculades al turisme d'excessos per frenar la propagació del virus.

Segons ha informat Europa Press, Garrido ha assenyalat que totes les mesures que pren el Govern davant de l'incompliment de les mesures que s'estableixen per prevenir l'increment de contagis de coronavirus s'aproven "des de la responsabilitat" i amb l'objectiu d'evitar els contagis.

La consellera ha recordat que el passat estiu ja es van aprovar mesures específiques per aquests carrers, epicentre habitual de l'anomenat turisme d'excessos, precisament perquè no estaven complint les mesures sanitàries. Garrido ha insistit que és la responsabilitat de la societat la que ha fet possible iniciar la recuperació del teixit empresarial i econòmic, així com que hagi millorat la situació sanitària.

Cal recordar que la setmana passada el Consell de Govern extraordinari ja va aprovar restriccions específiques per als locals d'oci i restauració de la Platja de Palma per lluitar contra el turisme d'excessos a la zona i evitar la propagació del covid-19. En concret, especificaven que dins dels establiments hi pot haver sis persones per taula, igual que a la resta de locals de les Illes, però a l'exterior es limita a 10 persones i no a 12, com van dir aquest dimarts. A més, no es poden fer servir taules altes o tamborets i l'aforament màxim a l'interior es limita a 100 persones i a l'exterior a 200.

stats