Societat 20/11/2023

El Govern espera tenir modificat el decret d'excessos per a l'inici de la temporada

Es manté la intenció d'incrementar les sancions per als actes incívics

1 min
Intervenció dels cossos de seguretat i emergències a Magalluf

PalmaEl Govern treballa en la modificació del Decret de turisme d'excessos, que ara es denominarà, de turisme responsable, amb l'objectiu que ja es pugui aplicar aquesta primavera. El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, així ho ha confirmat abans de la reunió de la Subcomissió per al Foment del Civisme a les Zones Turístiques, formada pels cossos i forces de seguretat, representants dels ajuntaments i dels consells, a més d'organitzacions sectorials, associacions de veïnats i sindicats, entre d'altres. "La nostra voluntat és escoltar les propostes de millora de tots els col·lectius i mirar de comptar amb el màxim de consens possible", ha explicat el conseller.

Bauzà ha reconegut que a damunt la taula hi ha les peticions d'alguns ajuntaments d'eliminar la zonificació del decret i també la proposta d'incrementar les sancions, "especialment per als infractors", ha emfatitzat el conseller, que considera que "la persona responsable d'actes incívics mereix un càstig més dur", tot i reconèixer que "no és fàcil perseguir i sancionar els incívics, però és important, perquè després aquests comportaments es traslladen arreu del món", ha assenyalat el responsable de turisme fent referència a l'ús de les xarxes socials.

El conseller ha recordat que fa poc més d'un mes es va reunir la Comissió del decret i ja es varen plantejar algunes d'aquestes propostes: "Ara hem d'escoltar els que estan damunt el terreny, com els veïnats, els comerciants o els sindicats, i posar-ho en comú, perquè volem una modificació tan participada com sigui possible".

stats