Societat 03/01/2023

El Govern licita la construcció de 35 habitatges públics a Menorca per 7,4 milions d'euros

L'executiu autonòmic preveu finançar en el 2023 més d'11 milions d'euros per habitatge públic a l'illa

Iván Martín
1 min
Imatge de la promoció d'habitatge públic a Es Castell.

MAÓEl Govern balear, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) ha licitat la nova promoció de construcció de 35 habitatges dotacionals en el municipi del Castell per un import de 7,4 milions d'euros. Aquesta promoció s'ubicarà en el carrer del Pintor Vives, número 1, i tindrà un termini d'execució de 20 mesos.

A banda de l'oferta econòmica, es valorarà l'ampliació del termini de garantia de l'obra, el compromís d'incrementar el percentatge de reciclatge de residus, la realització d'una aportació a projectes d'interès social vinculats a l'objectiu del contracte, així com l'experiència en construcció eficient energètica o construïda amb materials amb baixa petjada de carboni. El projecte guanyador, denominat Esclat des Clot, ha estat desenvolupat per Oriol Valls i Izaskun González, i va rebre el beneplàcit del prestigiós arquitecte britànic Stephen Bates, que participà com a membre del jurat. De fet, la promoció del Castell va ser una de les tres promocions, conjuntament amb els 60 habitatges de protecció oficial d'Eivissa i els 17 habitatges dotacionals a Formentera, que van rebre un total de 125 propostes a l'últim concurs d'idees de l'Ibavi.

La del Castell és una de les cinc promocions d'habitatge públic que la Conselleria d'Habitatge del Govern balear finançarà a Menorca a través dels pressupostos del 2023, que també preveuen partides econòmiques per a actuacions similars a Maó, es Migjorn, Sant Lluís i Alaior, sumant una inversió global d'11,4 milions d'euros.

stats