Societat 27/09/2020

El Govern intervé una altra residència privada, la Sèniors Inca

Un 28% dels residents s'han contagiat de covid-19

Ara Balears
2 min
Només a la residència Bell Entorn, ja més colpejada per la malaltia, s'han registrat quatre morts en les darreres 24 hores

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha intervingut la residència privada d'atenció a la gent gran Sèniors Inca, segons ha informat en un comunicat aquest diumenge. La decisió arriba una setmana després que l'Executiu autonòmic prengués la decisió d'intervenir també la residència Bell Entorn de Sóller. Cal recordar que Salut ha notificat aquest migdia un nou mort per covid-19 d'un resident d'aquest centre.

A banda de Bell Entorn, el Govern va intervenir dues residències més: Oasis i Domus Vi Palma. En aquests moments, a les residències de les Illes Balears hi ha 4.318 residents, 181 dels quals són positius. D'aquests 105 es troben hospitalitzats i l'acumulat de persones mortes és de 141. A més, hi ha 78 professionals positius actius.

En el cas de Sèniors Inca, la Conselleria de Salut i Consum, d'acord amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), va ordenar-ne dissabte la intervenció durant 20 dies per tal de frenar-hi els contagis de coronavirus, que afecten 32 usuaris i 6 treballadors. Al centre, que té 113 residents i 76 empleats, hi ha a hores d'ara 101 usuaris, mentre que 12 han estat hospitalitzats. Amb motiu de les tasques de vigilància permanent de la situació a les residències, dia 12 es va cribrar la residència Sèniors Inca i tots els resultats varen ser negatius.

Posteriorment, dimecres, dia 23 de setembre, els professionals del Servei de Salut varen detectar un usuari contagiat i 42 residents més varen ser considerats contacte estret. Després de fer les proves pertinents, dissabte, dia 26, es va confirmar que un total de 32 residents s'havien contagiat, és a dir, el 28% del total.

Una coordinadora pública dirigirà l'activitat

Així mateix, es varen identificar sis treballadors positius. A l'espera de tenir tots els resultats definitius, es va considerar oportú mantenir aïllades totes les persones residents de manera preventiva. A més, la subdirecció de cronicitat va sol·licitar a la Conselleria de Salut i Consum la intervenció del centre per tal d'organitzar tots els processos sanitaris necessaris per prevenir l'expansió del virus.

Amb motiu d'aquesta mesura, Salut ha designat una coordinadora sanitària per controlar, coordinar i dirigir l'activitat assistencial sanitària del centre. A partir d'ara, el personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, a més dels mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora.

stats