Societat 19/11/2020

El Govern intervé la residència Es Ramal de Menorca per un brot de covid-19 que afecta 11 usuaris

Tots els residents contagiats han estat traslladats a l'hospital Mateu Orfila

Ara Balears
1 min
Una usuària d'una residència de gent gran. / CRISTINA CALDERER

PalmaLa Conselleria de Salut ha ordenat aquest dijous la intervenció durant 20 dies de la residència Es Ramal, a Menorca, després que s'hi hagi detectat un brot que afecta 11 usuaris i un treballador. Dia 14 de novembre s'hi va detectar el primer usuari positiu. L'endemà es va programar un cribratge, que va permetre detectar deu usuaris contagiats més i un professional. Els residents amb coronavirus han estat traslladats a l'hospital Mateu Orfila perquè els 19 usuaris que en són contactes estrets puguin fer l'aïllament correctament.

Aquest dimarts, una professional de l'equip de suport a les residències de l'IB-Salut es va desplaçar a la residència per implementar i coordinar totes les accions per aturar l'expansió del virus. També es va fer una formació als professionals, en què s'insistí especialment en les mesures de seguretat. La Conselleria ha designat una coordinadora sanitària que dirigirà l'activitat assistencial del centre. A partir d'ara, el personal i l'equip directiu i estaran sota les ordres de la coordinadora.

Cal recordar que el Govern ha intervingut nou residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l'Hospital de Llevant, la residencia Reina Sofia (Eivissa) i Es Ramal (Menorca). Durant la primera onada es varen intervenir l'Oasis i la DomusVi de Palma. Amb dades del dimecres, a les residències per a gent gran de les Balears hi ha 88 usuaris amb el contagi actiu, 76 dels quals estan hospitalitzats, i 90 professionals contagiats.

stats