Societat 21/04/2022

El Govern insta l'Estat a rectificar la Llei de benestar animal perquè envaeix competències autonòmiques

Reclama que la llei estatal no reguli cap aspecte que no entri en el seu marc competencial

ARA Balears
1 min
Ovelles menjant en un camp d'Eivissa.

PalmaEl Govern ha tramès a l'executiu espanyol un escrit en què demana que l'Estat respecti les diferents competències que es gestionen des de la Comunitat Autònoma, com és el cas dels animals de companyia, l'agricultura i la ramaderia, la protecció del medi ambient i l'ecologisme i la sanitat animal. A més, reclama que la llei estatal no reguli cap aspecte que no entri en el seu marc competencial.

En concret, l'Executiu balear considera convenient que el govern espanyol revisi el contingut de l'avantprojecte de llei, actualment en exposició pública, per adequar-lo a les competències exclusives de l'Estat i evitar les disposicions que van en detriment de les competències autonòmiques exclusives i compartides.

Les Balears reclamen que la normativa sigui un marc general d'actuacions en l'exercici propi de les seves competències per tal que després, una vegada aprovada, les comunitats la puguin ampliar i millorar a través de normativa pròpia.

El Govern ha recalcat que es compromet a continuar "defensant les competències autonòmiques en matèria de benestar animal, col·laborant amb l'Estat en tot el que sigui necessari, des del diàleg, el respecte i la lleialtat institucional, per garantir el benestar i els drets dels animals".

stats