Societat 05/10/2020

El Govern inaugura la primera escola íntegrament modular de les Balears

Es tracta del CEIP Can Cirera Prim de sa Pobla, que acull un total de 72 alumnes d'Infantil

Elena Navarro
2 min
Imatge de la visita al nou CEI Can Cirera Prim, a la Pobla

PalmaEl Govern balear ha inaugurat aquest dilluns el primer centre educatiu íntegrament modular de les Illes: el CEIP Can Cirera Prim de sa Pobla. La presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller d'Educació, Martí March; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; i el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, han visitat les instal·lacions de la nova escola, que acull des del començament de curs un total de 72 nins i nines.

La nova escola és temporal, a l'espera que es construeixi el nou CEIP del municipi amb una capacitat per a 450 alumnes. El projecte ha suposat una inversió de 779.000 euros i aquest curs acollirà 30 alumnes de 4t d'Infantil i 24 de 5è del mateix cicle. Està equipat amb quatre aules, dos banys i un vestíbul, que estan distribuïts en una mateixa planta. En la segona fase, es preveu que s'instal·li una aula més per a l'Educació Infantil i una altra de polivalent per acollir el servei de menjador.

L'escola ha estat instal·lada en 12 setmanes i ha pogut estar a punt per començar el curs. "S'ha patit i s'ha endarrerit una mica, per això demanam disculpes", ha dit Armengol, tot afegint que es tracta d'un espai "amb moltíssima qualitat i magnífiques condicions per poder impartir pedagogia i educació als nins i les nines". La presidenta ha assegurat que són "conscients de les necessitats de sa Pobla" i de la resta de les Illes, per això "continuam endavant amb el pla d'infraestructures educatives. Per la seva banda, el batle ha admès que han arribat "molt justos" a l'inici de curs, però ha descrit el centre com a "pioner a les Illes Balears".

Per últim, Martí March ha valorat les "col·laboracions institucionals" que han fet possible aquesta "solució d'urgència, sobretot en una situació com la d'ara, complicada econòmicament". Ha explicat que la passa següent és una ampliació amb més mòduls, però no ha parlat de terminis. D'altra banda, estan estudiant un solar per fer-hi l'escola definitiva.

March ha dit que es tracta "d'una obra ben feta" i que si ja no es necessita al municipi i sí en altres indrets es podria dur on faci falta. "A Catalunya i altres comunitats autònomes es fan molts centres íntegrament modulars, perquè són solucions ràpides que permeten escolaritzar en bones condicions", ha reblat el conseller.

stats