Societat 23/03/2021

El Govern evita concretar quan s'haurà vacunat el 70% de la població

La presidenta Francina Armengol ha insistit que estan preparats per fer-ho, però que depenen de la distribució que fa la Unió Europea dels vaccins

1 min
Una sanitària de les Illes prepara una dosi de la vacuna contra el covid-19

La presidenta del Govern, Francina Armengol, no ha concretat aquest dimarts al ple del Parlament quan s'haurà aconseguit vacunar el 70% de la població balear, malgrat que a principis de març l'Executiu no renunciava a assolir aquest objectiu abans d'acabar juny. "La vacunació és fonamental, però no depèn del Govern ni de l'Estat, sinó de la compra centralitzada que s'ha fet nivell europeu", ha justificat Armengol contestant una pregunta del president del PP balear, Biel Company, i del diputat de Vox, Jorge Campos.

La socialista ha reiterat que "estam preparats per poder vacunar massivament quan arribin" més vaccins a les Illes, i ha assegurat que cada setmana en demanen a l'Estat i que Europa treballa per facilitar-les. També ha comentat que l'Executiu balear no pot comprar vacunes no autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments. Armengol ha assenyalat que l'obertura al turisme la "volem fer a l'estiu" per comercialitzar amb "seguretat", i que en tot moment és fonamental "salvar vides i evitar contagis".

No obstant això, durant el ple d'aquest dimarts al Parlament la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha afirmat que "al llarg dels pròxims mesos" hi haurà un 70% de la població vacunada. També ha assegurat que l'atenció telemàtica i telefònica als pacients "ha vingut per quedar". No ha detallat quan es recuperarà la presencialitat als centres de salut de les Balears, però ha dit que s'ha d'anar augmentat progressivament. "Continuarem incrementant la tecnologia i treballant per enfortir el servei d'Atenció Primària", ha afegit la consellera.

stats