Societat 06/09/2021

El Govern elimina les limitacions nocturnes a Mallorca i Formentera

Els bars i restaurants de totes les Balears podran tenir taules de 12 persones als exteriors i de 8 als interiors

2 min
Un cambrer atèn els clients a l'exterior d'un bar.

PalmaEl Govern ha decidit eliminar les limitacions a les trobades socials i familiars entre no convivents a Mallorca i Formentera, segons ha informat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, després de la reunió de Consell de Govern. La Conselleria de Salut ha dictat una resolució, la qual també estableix que, a partir d'ara, els bars i restaurants de totes les Balears podran tenir un màxim de 12 persones a les taules dels espais exteriors i de 8 als interiors dels locals. En el cas d'Eivissa , les reunions nocturnes entre no convivents passaran a estar prohibides entre les 2 i les 6 h de la matinada –la prohibició havia estat fins ara entre la 1 i les 6 h. Cal recordar que aquestes restriccions ja es varen eliminar a Menorca fa dues setmanes. La propera vegada que es revisin les limitacions serà el 13 de setembre.

Negueruela ha subratllat que la bona evolució de la pandèmia de coronavirus a les Balears ha permès fer aquesta passa en la desescalada i ha detallat la incidència acumulada a 14 dies a cadascuna de les illes amb data de 3 de setembre: 251 casos per cada 100.000 habitants a Mallorca; 179,8 a Menorca; 387,9 a Eivissa i 268,8 a Formentera.

Pel que fa a la situació hospitalària –amb data del 3 de setembre–, l'ocupació de llits d'UCI a Mallorca és d'un 19,37%, mentre que a planta és d'un 4,05%; a Menorca, l'ocupació de les UCI és del 3,7% i del 2,42% a planta; a l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, hi ha un 13.11% de llits d'UCI ocupats i un 12,76% a planta.

"Encara estam en una situació complexa. La situació hospitalària es manté, però cal continuar baixant", ha comentat Negueruela, a més de destacar que "es mantenen restriccions importants, com la de l'oci nocturn i la mascareta a l'interior de la restauració". El portaveu també ha recordat que les botellades "no només estan prohibides, sinó també perseguides" malgrat la relaxació de les restriccions nocturnes. "Hi ha dispositius i coordinació especial a través d'Emergències", ha continuat, i ha subratllat que "cada vegada que s'aixeca una mesura es fan dispositius per controlar" les prohibicions que continuen vigents.

stats