Societat 30/08/2021

El Govern redueix les limitacions nocturnes a Mallorca

Les persones que no convisquin a la mateixa casa no es podran trobar de les 2 a les 6 h de la matinada

2 min
Persones amb mascareta pels carrers del centre de Palma.

PalmaEl Govern ha decidit reduir les limitacions nocturnes a Mallorca, en la primera revisió setmanal de les mesures per fer front a la pandèmia de coronavirus, segons ha anunciat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Les persones que no convisquin a la mateixa casa no es podran reunir de les 2 a les 6 h de la matinada, mentre que fins ara aquesta prohibició començava a la 1 h. Una altra de les mesures que l'Executiu ha decidit relaxar a Mallorca és la limitació del nombre de persones que poden seure plegades a bars i restaurants: hi podrà haver 8 persones per taula als espais interiors i fins a 12 als exteriors. Ara bé, l'horari dels negocis d'hostaleria no ha canviat i hauran de continuar tancant a la 1 h. Els canvis seran vigents fins dia 6 de setembre.

Ara, l'única illa que manté la restricció nocturna a les reunions socials entre la 1 i les 6 h, així com el nombre de comensals als bars i restaurants de quatre a interiors i vuit a exteriors, és Eivissa, encara que Negueruela han manifestat que el Govern espera rebaixar-hi aquestes mesures pròximament gràcies a la bona evolució de les dades sanitàries. "Esperam que les properes setmanes puguem tenir millores", ha dit . Així i tot, el portaveu ha continuat demanant "prudència i responsabilitat" als ciutadans i ha subratllat la utilitat de les limitacions nocturnes. "Han donat resultat", ha afegit.

Negueruela ha fet referència a la millora de la situació sanitària a Mallorca, que ha permès desescalar una mica més. La incidència acumulada a 14 dies era de 355,3 casos per cada 100.000 habitants amb data de 26 d'agost, mentre que a Menorca era de 264,5 casos, de 361,2 casos a Formentera i de 550,6 casos per cada 100.000 habitants a Eivissa.

Cal recordar que el Govern va decidir eliminar les restriccions nocturnes a Menorca fa una setmana. Els no convivents es poden reunir a qualsevol hora de la nit en aquesta illa, i els bars i restaurants poden allargar l'horari fins a les 2 h, sempre que la normativa municipal ho permeti. L'ocupació hospitalària a Mallorca és a hores d'ara del 6%, mentre que hi ha un 22,1% de llits d'UCI destinat a pacients covid.

stats