Societat 28/02/2022

El Govern elimina gairebé totes les mesures sanitàries llevat de la mascareta

També es manté la prohibició de fumar a les terrasses i als espais a l'aire lliure mentre no es pugui mantenir la distància de seguretat

2 min
Una de les terrasses de Palma.

PalmaEl portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dilluns que l'Executiu ha decidit eliminar pràcticament totes les mesures sanitàries per contenir la transmissió del covid-19. Les úniques restriccions que es mantenen a partir de demà dimarts són l'ús obligatori de la mascareta en la restauració i l'oci nocturn i la prohibició de fumar a les terrasses i a l'aire lliure sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat.

"S'obre un escenari de nova normalitat. Hem de mantenir la vigilància, però hem de continuar fent passes", ha declarat en aquest sentit el portaveu del Govern. Això ha estat possible gràcies a la millora de les dades epidemiològiques: en prop d'un mes la incidència acumulada a 14 dies ha davallat de 3.200 casos per cada 100.000 habitants a 500 casos. Pel que fa a l'ús de la mascareta, Negueruela ha puntualitzat que aquesta mesura s'ha de "pactar en l'àmbit de tot l'Estat", és a dir, en el Consell Interterritorial de Salut.

La majoria de les restriccions que encara es mantenien i que ara cauen feien referència als horaris i als aforaments dels establiments de la restauració i l'oci nocturn. També es retira l'aplicació del passaport covid entre els professionals sanitaris, l'únic àmbit en què estava vigent. A més, a partir d'aquest dimarts deixaran d'estar vigents les restriccions que afectaven els esdeveniments culturals i esportius i els actes multitudinaris.

A banda d'això, segons ha informat Negueruela, es retiren les limitacions a les celebracions de les festes populars, celebracions religioses, cercaviles, ballades i similars, juntament amb les que afectaven altres àmbits més concrets. Aquestes fan referència a les acadèmies de ball, activitats socials a l'aire lliure amb consum d'alcohol, activitats infantils i de lleure, centres recreatius de gent grano agrupacions i bandes musicals.

stats