Societat 06/11/2020

El Govern intervé la residència DomusVi Can Carbonell de Marratxí, amb 17 usuaris contagiats

Tots els residents positius estan hospitalitzats i 47 estan en aïllament per contacte estret

Ara Balears
2 min
Una residència de gent gran de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria de Salut, d'acord amb l'IMAS, ha decidit intervenir la residència de gent gran DomusVi Can Carbonell, on un brot de coronavirus afecta 17 usuaris i 5 treballadors. Segons ha informat Salut, tots els residents positius estan hospitalitzats. Actualment, hi ha 47 usuaris i 7 professionals aïllats per contacte estret.

El brot de covid-19 es va detectar l'1 de novembre, quan es va fer un dels cribratges que Govern i Consell de Mallorca duen a terme a les residències de gent major de manera rutinària. En les primeres proves, varen sortir positius 11 usuaris i 2 treballadors. Des de llavors, s'han detectat sis ancians i 3 sanitaris més amb contagi actiu, amb els quals el balanç fins ara és de 22 casos confirmats.

La intervenció durarà vint dies i suposarà que la Conselleria n'assumeixi la gestió sanitària assistencial. La Conselleria defensa que, amb aquesta situació, el centre "necessita suport per poder implementar el pla de contingències amb seguretat". Així mateix, s’ha designat una coordinadora sanitària, amb les funcions de controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària. A partir d'ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, a banda dels mateixos residents, es regiran per les instruccions de la coordinadora.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara sis residències de gent gran des de l’inici de la pandèmia: Bell Entorn i Sèniors Inca; Oasis i DomusVi a Palma, i, des de fa una setmana, la Reina Sofia, a Eivissa. També es va prendre el control sanitari de la Nova Residència del Patronat Joan XXIII d’Inca per a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, a les residències per a persones majors de les Balears hi ha 78 usuaris amb contagi actiu, 56 dels quals estan hospitalitzats, a més de 59 professionals contagiats.

stats