Societat 15/03/2022

El Govern destinarà 30 milions d'euros a actuar contra la pobresa energètica

Aquesta partida forma part dels 233 milions d'euros per a la transició

2 min
El vicepresident i conseller del Govern, Juan Pedro Yllanes, avui al Parlament.

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern preveu destinar 30 milions d'euros "a combatre la pobresa energètica a les Balears". Aquesta partida forma part dels 233 milions d'euros per a la transició energètica, ha puntualitzat Yllanes, en resposta a una pregunta de la diputada popular Maria Nuria Riera.

El conseller ha advertit també que cal tenir en compte "la inversió en la generació i emmagatzematge d'energia a fins socials, que també combatrà la pobresa energètica". Aquest el cas, per exemple, dels punts "d'autoconsum compartit", com el que ja està funcionant a Santa Eugènia i del qual ja se'n beneficien quatre famílies. Aquesta xifra es preveu ampliar amb 30 més l'any que ve i sis més amb el projecte de l'any passat, ha detallat Yllanes.

"Aquesta partida inclou actuacions que combinen la millora de l'eficiència energètica i instal·lació de renovables en col·laboració amb les entitats locals i els serveis socials. A més de línies per a acompanyar les administracions locals i grans consumidors en les seves obligacions", ha destacat. Yllanes també ha demanat en la seva intervenció al govern d'Espanya que "actuï i crei una empresa pública d'electricitat en l'àmbit estatal per fer front a l'oligopoli energètic". Així mateix, ha retret al Partit Popular que hi votés en contra al Congrés, tot i ser una mesura de creació d'empresa pública d'energia i de control de preus.

Davant això, Riera ha lamentat que "s'està patint la major pujada de preus dels darrers 33 anys", i ha afegit que no és una cosa cojuntural", perquè "fa més d'un any que es pateix". Per a la membre del PP, "les polítiques d'Unides Podem són part del que ha causat aquesta pobresa energètica, així com que les famílies hagin de triar entre comprar per alimentar-se o pagar el llum".

stats