Societat 14/03/2022

El Govern demana "responsabilitat" al sector del transport i insisteix que "el subministrament està garantit" a les Illes

"És una vaga que no havia estat convocada de manera oficial i que no ha beneficiat ningú", afirma el director general de Mobilitat

ARA Balears
1 min
Un camió al port de Palma.

PalmaEl Govern ha demanat "responsabilitat" al sector del transport després de la protesta que fan una cinquantena de camioners des d'aquest dilluns dematí. "És una vaga que no havia estat convocada de manera oficial i que no ha beneficiat ningú", ha manifestat el director general de Mobilitat, Jaume Mateu. A més, segons ha informat Europa Press, Mateu ha insistit que "el subministrament està garantit" a les Balears.

El director general ha lamentat que l'única cosa que s'aconsegueix amb això "és causar més problemes sense oferir una solució immediata". En aquest sentit, ha expressat que "entenem les dificultats del sector i estam en contacte permanent per treballar junts i abordar-les, per això la reacció del Govern enfront de la pujada del preu del combustible ha estat immediata".

En aquest punt, ha recordat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat un pla de mesures per fer front a l'escalada de preus, ja que a les Balears el sector del transport és "més estratègic" perquè depèn del transport aeri i marítim per funcionar.

Per tot això, ha demanat "calma" a la població i ha assegurat que els sectors de mercaderia funcionen. "Ens trobam davant d'una crisi que ens agafa superant l'anterior, la del covid, de la qual hem sortit fent feina junts amb calma i tranquil·litat", ha dit Mateu. "No s'han de repetir les imatges de gent comprant de manera exagerada", ha conclòs.

stats