El Govern deixarà fumar al carrer sempre que es mantingui la distància de seguretat

Aquesta relaxació de la mesura, que entrarà en vigor dissabte, anirà acompanyada de l'obligatorietat de la mascareta als llocs de feina 

Es relaxa la mesura que prohibeix fumar als espais públics a partir de dissabte. El Govern balear, després de tres mesos d'haver establert aquesta prohibició per prevenir els contagis de coronavirus, deixarà que la gent pugui fumar al carrer sempre que es respectin les distàncies de seguretat, segons ha avançat l' Última Hora i ha confirmat la Conselleria de Salut a l'ARA Balears.

Tot i això, des de la Conselleria expliquen que no es podrà fumar a terrasses, bars ni restaurants i tampoc mentre es camina perquè no es pot garantir la distància de seguretat. Aquesta decisió s'ha pres gràcies a la millora de la situació epidemiològica de les Balears, però adverteixen que si la situació torna a empitjorar, es podrà tornar a restringir del tot. 

Aquesta no serà l'única mesura que patirà canvis a partir d'aquest dissabte, ja que l'ús de mascareta serà obligatori a tots els llocs de feina, encara que hi hagi mampares protectores i distància de seguretat. En aquest cas, expliquen, la mesura s'endureix perquè s'ha posat en evidència que als llocs tancats i on es passen més hores és on hi ha més probabilitat de contagiar-se. 

Tornaran a obrir parcs infantils i algunes àrees recreatives 

A aquestes dues noves modificacions de les mesures, s'hi sumen les que el Govern ja havia anunciat els dies anteriors. Aquest dimarts, el Govern ja va dir que els parcs infantils de tots els municipis de Mallorca tornaran a ser zones de joc per als més petits a partir d'aquest dissabte i l'horari serà de les 7 h a les 21 h. 

A més, es reobriran les àrees recreatives gestionades per l'Ibanat. Concretament, tornaran a obrir les portes 37 àrees repartides en 24 municipis de Mallorca, ja que es volen oferir alternatives a la gran quantitat de ciutadans que els darrers caps de setmana han optat per evitar espais tancats i visitar punts a l'aire lliure molt concorreguts.

La manca d’alternatives d’oci satura la Serra

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF