Societat 17/04/2020

El Govern compra equips mèdics i més material sanitari per fer front al coronavirus

L'Executiu ha adquirit tancaments per als boxs hospitalaris de les UCI i més vehicles per al servei del 061

Ara Balears
1 min
Arribada de 600.000 mascaretes sanitàries a les Balears

PalmaEl Govern balear ha anunciat que ha comprat material per a la protecció del personal sanitari, com ara mampares i tancaments per als boxs hospitalaris de les UCI, però també per reforçar els serveis de neteja i vigilància i ampliar la flota de vehicles del 061. La compra per fer front al coronavirus també inclou material per assegurar l'assistència a les unitats de cures intensives, segons ha informat l'agència Efe.

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha detallat que la compra inclou bombes de calor i ecògrafs i deu ordinadors de més capacitat i segurs per a l'hospital de Son Espases. Nou mampares seran per a l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, mentre que sis bombes de calor, dos ecògrafs portàtils, quatre tancaments per als boxs hospitalaris i set per a les d'urgències seran per a l'àrea de Salut de Menorca. Per al servei del 061 s'han adquirit quatre vehicles en concepte de lloguer.

12 ordinadors portàtils i un bisturí elèctric seran per a l'Hospital de Manacor. Es reforçaran els serveis de neteja, bugaderia i recollida de residus sanitaris de l'hospital Universitari de Son Llàtzer i s'han adquirit dos monitors de constants centrals de monitoratge, un monitor i un sistema de telemetria, un ecodiògraf, un ecògraf i vint pulsioxímetres per a les UCI. A més, s'ha contractat un estudi sobre seguretat i salut per a l'hospital Verge de la Salut.

stats