Societat 17/05/2021

Govern i CAEB exposen a les empreses les oportunitats que s'obren amb l'arribada de fons europeus

El conseller, Miquel Company, ha animat al sector privat que presenti el màxim de projectes

ARA Balears
2 min
La trobada formativa s'ha duit a terme a la seu de CAEB.

PalmaLes empreses associades a la CAEB han pogut obtenir informació de primera mà sobre la gestió que el Govern té prevista fer pel que fa al programa Next Generation-EU i de la resta de programes de finançament europeu. Aquest dilluns s'ha duit a terme una sessió informativa que la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha organitzat en coordinació amb l'associació empresarial.

El conseller, Miquel Company, ha animat els assistents a presentar el màxim de projectes a través del portal web d'inversions estratègiques, que està previst que es presenti finals d'aquest mes de maig. El web permetrà que cap idea quedi fora del pla, sempre que estigui alineada amb els objectius de la comunitat i s'ajusti als criteris marcats per la Comissió Europea i pel govern d'Espanya.

"La participació del conjunt de les institucions, així com dels agents econòmics i socials i de la societat civil serà la millor garantia de consens d'una estratègia que està cridada a definir el futur de la nostra terra; el més immediat, per ajudar-nos a sortir ràpidament de la situació actual, però també el nostre camí a mitjà i llarg termini, amb una visió estratègica balear, plenament alineada amb les tendències europees i globals", ha declarat el conseller.

Company ha participat en aquesta sessió, que forma part del cicle de trobades informatives dirigides impulsat des del Govern amb la intenció d'apropar a diferents col·lectius els detalls dels fons europeus. La sessió ha comptat amb la presència de 40 persones i el seguiment telemàtic de més de 140 assistents, que han pogut escoltar les intervencions, a més del conseller Company, del vicepresident de CAEB, José Antonio Roselló, del director general de Fons Europeus, Félix Pablo, i del director de l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques, Joan Carrió.

Per la seva part, el vicepresident de CAEB ha manifestat "la importància d'aconseguir una col·laboració pública-privada eficient i eficaç per aprofitar al màxim els Fons Europeus i de disposar d'informació tan precisa com sigui possible en un assumpte tan complex". Roselló ha destacat també "la important funció que té CAEB a l'hora d'informar, assessorar i acompanyar les empreses en aquest procés".

El Govern ha apuntat que aquesta és la segona sessió informativa impulsada des de la Conselleria respecte del programa Next Generation-EU, després de la que va tenir lloc el mes d'abril en col·laboració amb la FELIB. L'objectiu és traslladar als diferents col·lectius i sectors que hauran de tenir una funció rellevant en la planificació i execució dels projectes que seran finançats amb el programa Next Generation-EU.

stats