Laboral
Societat 27/10/2022

El Govern apujarà el salari dels funcionaris un 4% entre el 2022 i el 2023

Els treballadors públics veuran incrementada la nòmina amb caràcter retroactiu un 1,5% aquest 2022 i un 2,5% el 2023

ARA Balears
2 min
Firma de l'acord sobre la pujada de salaris dels funcionaris en 2022 i 2023, en la imatge la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el representant d'UGT, Ramón Ordóñez

PalmaEl Govern ha acordat aquest dijous un augment de salari per als funcionaris d'un 1,5% el 2022, amb caràcter retroactiu, i d'un 2,5% el 2023.

Així ho ha anunciat la presidenta, Francina Armengol, després de signar l'entesa amb els representats sindicals de la Taula General dels Empleats Públics i la Taula General del Sector Públic Instrumental, segons ha avançat Europa Press. A continuació ha lloat la feina del funcionariat durant els darrers anys d'"incertesa" per la crisi de la covid, la guerra a Ucraïna i la inflació.

Els treballadors del sector públic de les Balears percebran al llarg del mes de novembre l'increment de l'1,5% en les nòmines d'aquest any, que té caràcter retroactiu des de l'1 de gener. Aquesta pujada se sumarà al 2% ja efectuat.

El 2023, els funcionaris de les Illes tindran un augment del 2,5%, a més de l'1,5% extra compromès en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), que és variable. Per tant, la crescuda de sou acumulada serà d'un 4%, a banda dels altres plusos ja mencionats del 3,5%. El pacte afectarà més de 46.500 empleats públics a les Balears, amb una inversió total de 112 milions d'euros en aquests dos anys.

Armengol ha agraït al funcionariat la seva tasca i ha assenyalat que des que ha arribat al Govern el nombre d'empleats públics ha pujat un 23%, perquè el Govern "creu en l'esforç del sector públic". "En un moment complex, s'ha comprès que es necessita millorar els salaris", ha sostingut i ha afegit que confia que s'apliqui al "sector privat".

D'altra banda, els representants sindicals han celebrat la iniciativa encara que, com ha assenyalat el representant de CCOO Balears, Pep Ginard, l'acord "mitiga la pèrdua de poder adquisitiu". Per part seva, el president del Sindicat de Metges de les Balears, Miguel Lázaro, ha demanat "pensar en més pujades".

stats