Societat 22/11/2021

El Govern apuja el to contra els no vacunats: "No poden posar en risc la situació de la majoria"

El portaveu de l'Executiu remarca que "no tenen excusa" per no rebre la immunització

2 min
Un professional sanitari prepara una dosi de la vacuna contra el covid-19.

PalmaEnmig de l'increment de casos que hi ha a les Balears, el Govern ha apujat el to contra el 20% de no vacunats, dels quals ha assegurat que no tenen cap excusa per no fer-ho". "No poden posar en risc la situació de la majoria. No podem tenir persones que ara com ara no es vacunin", ha dit el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, després de la reunió de Consell de Govern. Negueruela ha qualificat els no vacunats de "problema", tant per a ells mateixos com per al "conjunt de la ciutadania", minuts després d'anunciar que una de les mesures que l'Executiu ha aprovat aquest dilluns és que Menorca passi a nivell 1 d'emergència sanitari a causa de l'augment de contagis.

D'altra banda, el portaveu ha recordat la situació de països com Àustria, Alemanya i Holanda, que han hagut de tornar a "aplicar mesures molt contundents" pel gran increment de contagis, i ha remarcat que el 80% de vacunats a les Balears fa que la situació sigui diferent –a Àustria, el percentatge de població immunitzada és del 65%. "No estam en la situació de països de l'entorn perquè el nostre percentatge de vacunats és superior", ha dit. "Tenim totes les illes en nivell 1 i, ara que s'acosta la temporada de Nadal volem mantenir aquesta situació. La voluntat d'aquest Govern és mantenir el control", ha afegit.

Quant a la possibilitat d'aplicar restriccions per Nadal, Negueruela ha reiterat que no és un escenari que el Govern contempli. "Hem dit clarament que volem mantenir una situació com aquesta, perquè tots volem tenir un Nadal. No ens plantejam una situació diferent i treballam en aquest sentit", ha comentat, a més de demanar que "no es facin especulacions" ni que es compari amb el que va passar per aquestes dates l'any passat, perquè llavors "no hi havia vacunació".

De fet, el portaveu ha remarcat que la pressió hospitalària es manté en nivells acceptables "gràcies al procés de vacunació". "La vacuna funciona i les xifres avalen el procés. No hi ha excusa per no fer-ho. Que les persones no vacunades posin en perill les persones grans i les vulnerables és una cosa que no s'hauria de permetre", ha insistit.

stats