Societat 22/11/2021

Els casos actius de coronavirus a les Balears s'han duplicat en un mes

Es manté la remuntada de tots els indicadors de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Una treballadora analitza mostres covid

PalmaLa pandèmia continua accelerant a les Illes Balears i la xifra de persones que tenen el contagi actiu a l'Arxipèlag s'ha duplicat a les Illes Balear en les darreres setmanes. Segons ha informat la Conselleria de Salut, aquest dilluns a l'Arxipèlag hi ha 2.144 casos de covid-19 actius, el doble que a principi del mes de novembre, quan eren 1.033 persones les que tenien el contagi actiu.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

La xifra s'ha disparat aquest cap de setmana a causa de l'elevat nombre de nous positius en comparació amb la xifra de persones que han superat la malaltia. Salut ha informat que en les darreres 72 hores s'han detectat un total de 488 nous positius, mentre que només 188 residents a l'Arxipèlag han rebut l'alta epidemiològica. Així, la xifra total de casos detectats a les Balears des de l'inici de la pandèmia s'eleva fins als 103.849, mentre que 100.691 residents ja han superat la malaltia. Durant aquest cap de setmana no s'ha registrat cap mort a les Balears a causa del virus i la xifra de defuncions es manté en 1.014.

Aquest dilluns també es manté la tendència a l'alta de la resta dels indicadors de la pandèmia. La pressió hospitalària continua augmentant i ja són 98 els residents a les Illes Balears que estan ingressats als hospitals de l'Arxipèlag (27 a l'UCI), mentre que Atenció Primària n'atén 2.344. Tot i que els hospitals de les Balears encara estan lluny de la saturació, la realitat és que la xifra en les darreres setmanes s'ha disparat i en 15 dies quasi s'ha duplicat el nombre de pacients que requereixen hospitalització a causa de la pandèmia.

La taxa de positivitat ha registrat també una xifra quasi desconeguda a l'Arxipèlag. Segons ha informat Salut, actualment és del 6,1%, el percentatge de casos positius detectats més elevat des del mes d'agost.

La incidència del covid-19 a les escoles es manté estable

La xifra de casos de coronavirus als centres educatius de les Illes Balears augmenta lentament dins l'estabilitat. La Conselleria de Salut ha informat aquest dilluns que actualment hi ha 162 estudiants i 8 docents amb el contagi actiu. A més, 924 alumnes estan en aïllament i hi ha 48 grups en quarantena.

En comparació amb la setmana passada tots els indicadors han repuntat. Així, actualment el 0,07% de l’alumnat té actualment el contagi actiu, mentre que el 0,25% dels grups estan en quarantena. L'única illa que no té ni cap contagi entre la comunitat educativa ni cap grup aïllat és Formentera, mentre que Mallorca lídera el rànquing seguit d'Eivissa.

stats