Societat 11/10/2021

El Govern aprova el V Pla Estratègic d'Igualtat 2021-2023

En violència masclista, destaca un estudi per analitzar la situació de les dones més grans de 65 anys

ARA Balears
2 min
El Consolat de Mar, la seu del Govern

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el V Pla Estratègic d'Igualtat entre Dones i Homes de les Illes Balears 2021-2023, que conté 209 mesures. El Pla preveu actuacions en prevenció, erradicació i atenció de les violències masclistes; coeducació, models igualitaris i formació; empoderament de les dones en la feina, l'economia i la participació, i, finalment, bon govern. El pla va acompanyat de 797 indicadors per mesurar-ne la implantació, la qual cosa garanteix la viabilitat de les iniciatives plantejades en el termini que es proposa.

Violència masclista

En l'àmbit de la violència masclista, destaca un estudi per analitzar la situació de les dones més grans de 65 anys que en són víctimes, l'abolició de la prostitució a les Illes Balears i una anàlisi i revisió dels qüestionaris de risc que s'utilitzen en els diferents serveis en els casos en què la dona no ha pogut o no ha volgut denunciar els fets.

Coeducació

Pel que fa a la coeducació, es preveu posar en marxa el títol d'especialista universitari en coeducació i iniciar el full de ruta per incorporar l'assignatura de coeducació en la titulació de Magisteri. A més, cerca lluitar contra l'accés a la pornografia i formar i dotar d'eines el professorat per detectar possibles situacions d'explotació sexual infantil i adolescent.

Àmbit laboral

Per enfortir la presència i el paper de les dones en l'àmbit laboral, econòmic i social, el Pla Estratègic preveu continuar amb el SOIB Dona i amb l'impuls del programa d'emprenedoria per a dones mitjançant col·laboracions amb entitats que tenen la doble naturalesa pública i privada. També s'oferirà suport per a l'elaboració de plans d'igualtat a empreses que no hi estan obligades per llei.

Bon govern

Finalment, es vol enfortir el bon govern per situar la igualtat efectiva de dones i homes en el centre de les polítiques de progrés i benestar cap a la construcció d'una societat avançada en aquests valors. Per això, s'impulsaran mesures per pal·liar les conseqüències de la covid-19 en la vida de les dones, projectes intergeneracionals i de foment del dret de les dones a envellir en pau, i un pla d'actuació per al foment de l'esport femení.

stats