Jovent
Societat 26/07/2022

El Govern aprova el projecte de llei del lleure educatiu

El text insta l'Executiu, els consells insulars i els ajuntaments a establir programes, ajuts i preus públics per assegurar-ne l'equitat

ARA Balears
2 min
Un casal d'estiu.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns, a petició de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el projecte de llei del lleure educatiu, que ha de ser la primera llei en aquesta matèria de les Illes Balears. Es tracta d'un text legislatiu que per primera vegada se separa de la Llei de la joventut de les Illes Balears "per atorgar-li la importància que té com a eina educativa dins l’educació no formal", apunta la Conselleria en un comunicat.

L’objectiu prioritari és garantir el dret al lleure de la infància i l’adolescència i assegurar, a més, "un accés en condicions d’equitat, amb independència de les circumstàncies personals o familiars". Així, l'Executiu, els consells insulars i els ajuntaments hauran d’establir programes, ajuts i preus públics bonificats per facilitar la participació d’infants i joves en les activitats i els serveis de lleure educatiu.

Pel que fa a l’accessibilitat, a partir d’ara totes les entitats hauran de facilitar l’accés a persones amb diversitat funcional i cognitiva. A més, s’indicaran quins són els requisits mínims que han de tenir tant els serveis com les activitats per garantir-ne la qualitat i la seguretat.

Instal·lacions

La nova llei delimita què són i què no són instal·lacions de lleure educatiu infantils i juvenils a fi de diferenciar-les de les instal·lacions turístiques i d’altres tipus. En concret, s'especifica que les instal·lacions infantils i juvenils són per pernoctar o fer activitats de lleure educatiu o d’oci d’infants i joves, amb la finalitat de facilitar la convivència, l’allotjament i la formació.

D'aquesta manera, en queden excloses les que no estan dedicades en exclusiva a la infància i la joventut. També com a novetat s’estableixen prohibicions en matèria de consum de tabac o begudes alcohòliques en aquestes instal·lacions pels seus efectes nocius en infants i joves.

Una vegada el text normatiu ha passat pel Consell Econòmic i Social i pel Consell de Govern, ara només resta la tramitació parlamentària d’aquesta llei.

stats