Societat 08/03/2022

El Govern amplia en 120 les places oferides a refugiats ucraïnesos

Aquesta xifra se suma a les 75 que ja hi havia de manera permanents

2 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, avui dimarts en el Parlament.

PalmaLa consellera d'Afers Socials del Govern balear, Fina Santiago, ha afirmat aquest dimarts en el ple del Parlament que l'Executiu ja ha ampliat en 120 més les places que s'han posat a disposició de la població refugiada ucraïnesa. Així, aquesta xifra se suma a les 75 places "que tenim de manera permanent". El total de places ja ascendeix a 195, és a dir, 33 més que el balanç que va fer el darrer Ple, dia 2 de març.

Santiago ha exposat aquesta dada en resposta a la pregunta que li ha fet la diputada d'El Pi, Lina Pons, i ha afirmat que les Balears compleixen les directrius europees, entre les quals està l'ampliació de places. A banda d'això, "Europa demana medicaments", petició que s'ha tramitat "a través de la Conselleria de Salut, que participa en una compra centralitzada amb les altres comunitats autònomes des d'Espanya", ha explicat.

A més, sol·liciten "llits hospitalaris, sobretot pediàtrics, per les persones que fugen de la guerra i necessiten atenció sanitària urgent", ha afegit, Finalment, Europa també necessita "suport de tècnics per poder gestionar la frontera ucraïnesa, amb campaments". "Cada vegada que hi ha una demanda europea, el Govern està contestant", ha defensat la consellera.

Les dones, dobles víctimes

Amb motiu d'aquesta qüestió i del Dia Internacional de la Dona, avui 8 de març, Lina Pons ha recordat "l'èxode de dones i menors" que està vivint el país. "Avui contam com mares, padrines, dones embarassades, malaltes... són expulsades per la violència de les bombes i per les armes de guerra", ha denunciat. Per la seva banda, Santiago ha advertit que "a tota guerra, es violen dones" i que "a la frontera ja hi ha depredadors sexuals que cerquen dones per prostituir-se i per fer de ventres de lloguer".

stats